Koiramme /Our Dogs

Ibriz Elika

Musla

Musla on itsenäinen vanha rouva, joka tykkää omasta rauhasta ja jopa tunnin mittaisista yksinäisistä retkistään takapihan metsään, mutta palaa kotvan - tai vähän pidemmän kotvan kuluttua aina uskollisesti lähtöpaikkaansa takaisin. Muslalla on viileä, salukille tyypillinen temperamentti ja todella voimakas metsästysvaisto. Valitettavasti Musla on ollut koko ikänsä allerginen, jonka vuoksi mm. se ei ole soveltunut jalostuskoiraksi. Muslan huomionosoitus perheväkemme saapuessa kotiin on hauskaa, pitkää ulvovaa tervehdystä, joka muistuttaa lähes laulua.


Musla is an independent old lady who likes to keep her own space and enjoys making even an hour long excursions to our backyard forest alone. She has typical, cool temperament and very good hunting instinct. Unfortunately she has been allergic for her whole life and therefore not suitable for breeding.


Eirecogteil's Rosier Syrah

"Leija"

Leija on tasapainoinen, keskipehmeän luonteen omaava narttu, joka on helppo ja vaivaton niin kotona kuin reissussa ollessamme. Uusiin tilanteisiin tullessaan, se sopeutuu alkuihmetyksen jälkeen nopeasti ja tyynesti. Se on erittäin kiintynyt ihmisiinsä ja laumauskollinen, joten se säilyttää hyvin kontaktin meihin myös vapaana juostessaan, eikä ole toistaiseksi kadonnut kovin pitkisi ajoiksi omille poluilleen. Se on osoittanut metsästysviettinsä olevan kohdallaan niin luonnossa kuin kilpakentällä, mutta kolmas maastokisa toi Leijalle trauman kilpakumppanin napsaistessa haavan sen kylkeen, mitä puolipehmeä Leija ei hevin ole anteeksi antanut ja ei lähde enää juoksemaan moottorin äänen kuultuaan. Leijalla on myös se arvokas metsästysominaisuus, että se tuo saaliinsa omistajalleen. 

Leija on rakenteeltaan vahvaluustoinen, mutta sopusuhtainen, pehmeälinjainen ja sulavaliikkeinen narttu, säkäkorkeudeltaan n. 61,5 cm. 


Leija is well balanced bitch with a medium soft temperament and very easy at home and to travel with. She adapts very quickly and quietly to new situations and places. Leija is extremely attached to her own people and pack, without having any separation anxiety. This quality can be seen also when running free - she never stays out of sight long and keeps a good contact. Leija has the desired hunting quality of bringing the prey to her people. 

Leija's conformation as well as bone structure is strong and balanced without being too heavy or big. She is 61,5cm tall and her colouring is liver grizzle.

Health

  • Leija´s haplotype is heterotsygot:
    DLA-Haplotype 1 DRB1-DQA1-DQB1 : 01501 00901 00101, DLA-Haplotype 2 DRB2-DQA2-DQB2 : 02001 00401 01303
  • Heart ultrasound scan ok 31.8.2015 and 5.1.2021
  • Official eye examination ok 7.9.2015


Valosalon Azazzabella Ameeria

"Avela"

Avela salukien erikoisnäyttelyssä 14.8.2021. Kuvan ottanut Antti Ruotsalo. 

Health

  • NCL 8 (Neuronal ceroid lipofuscinosis) 24.2.2020
    Result N/N: Does not carry the flawed gene; does not belong to the risk group and therefore leaves a normal lineage to her offspring in terms with NCL8 predisposing gene.
  • Official eye examination ok 27.3.2021
  • Heart ultrasound scan ok 22.5.2021

Avela on Valosalon kennelin ensimmäisen salukipentueen hedelmä. Avela on pennusta lähtien ollut sosiaalinen ja ensimmäisten joukossa suuntautumassa pesän ulkopuolelle ympäristöön. Avela on luonteeltaan herkkä, pehmeä ja nöyrä tyttö, joka solmi pennuista ensimmäisenä kontaktit perheemme muihin koiriin ja on myös hoitanut auliisti kaikki kenneliimme syntyvät bichon-vauvat yrittäen jopa imettää niitä. Sillä on sosiaalinen perusvire, mutta huonoja kokemuksia lähiseudun koirakohtaamisista saatuaan, se nykyisin valikoi nelijalkaiset kaverinsa tarkasti vaatien hyvin usein kanssanuuskijaltaan samanlaisia hapsukorvia, pitkänhuiskeaa häntää ja kunnon loikkajalkoja, mutta toisinaan hyväksyy eri näköisenkin.

Avela on ulkomuodollisesti kaunis ja tasapainoinen kokonaisuus, jolla on ollut varsin lupaava näyttelymenestys huolimatta varsin vähäisistä näyttelyretkistämme. Suomen muotovalioksi se valioutui 2-vuotis kesänään.


 Avela is very loving and social saluki girl from our first saluki-litter. Besides all people, Avela also loves puppies and enjoys taking care of and nursing them, like she did to our last Bichon Frise-puppies. Avela accepts and enjoys the company of other salukis, but is very selective towards other breeds due to bad experiences from some neighbourhood dogs.

Like her mom Leija, Avela is balanced from her body and has quite strong bonestructure without being heavy. She is proportionate and moves effortlessly. She has done very well in dog shows and has achieved the title of Finnish Champion at the age of 2,5 years. Avela is 63cm tall.

Bichon Frisét

Suovaaran Unikukka

Uni, Piipsi, Unipsi..rakkaudella on monta nimeä. Uni on kennelimme vanhus, Valo-emon toisesta pentueesta syntynyt ja kennelimme metsästäjän kennelnimelle jo kahdet pentueet synnyttänyt bichon-mamma. Se on notkea ja reipas ja aina valmiina leikkiin, erityisesti, jos joku erehtyy sanomaan sanan "pallo"...


Earth Sprites Aurora Australis

Tuuti Tuhatkauno on persoonallinen bichon -tyttö, joka vaikuttaa ymmärtävän enemmän kuin oikeasti voisikaan... Se on omintakeinen ja itsenäinen yksilö, joka metsäretkillä innostuu toisinaan riistankin perään ja tietää hyvin, mitä sana "pupu" tarkoittaa. Sen olemusta leimaa syvä inhimillisyys ja viisaus - ainakin maman mielestä.

Pilomina

Sonata, Somppuli, Sopuli, on Unikukka -emon nöyrä, vaatimaton ja kiltti jälkeläinen, kaupunkibichoni, joka saapuu säännöllisin välein synnyinkotiinsa meitä ilahduttamaan ja tankkaamaan laumahenkeä itseensä. 


Valosalon Utulia

Päkä, pieni kotikaritsa on lemmikeistä lemmikein, aktiivinen ilopilleri, joka ei jätä ketään kylmäksi. Se on Tuuti-emon pentu, joka rakastaa kaikkia pyytettömästi suurella sydämellään ja kelpuuttaa kaikki kavereikseen.

Metsästäjämme englantilaiset kanakoirat 

Claypond's Bethra "Petranella" tai lyhyemmin "Petra" on kennelimme ikuinen ilopiiska, jonka häksäävä olemus tartuttaa hymyn ja huvittuneisuuden jähmeämpäänkin olentoon. Petra on yhtä aikaa hellä, voimakas ja mutkaton luonne, joka on metsästystilanteessa melko laajahakuinen, mutta samalla yhteistyökykyinen palaten aina metsästäjän luokse. Petralla on erittäin hyvä vainu ja se on hyvä linnunlöytäjä, mutta lintutilanteessa se voisi olla röyhkeämpi. 

Petranella jalostustietojärjestelmässä

Itikkakorven Kiviturkkisammal "Bibinur Blanka"

Bibinur on kennelimme viimeisin tulokas englantilaisten kanakoirien sarjassa. Bibinur on hienotunteinen, herkkä ja nöyrä koira. Se on loistava vainuinen hyvä linnunlöytäjä, seisonnaltaan varma, ei perään menevä, nopea ja erittäin yhteistyökykyinen  metsästäjän apuri.

 Bibinur jalostustietojärjestelmässä

Muistoissamme

Myös he olivat koiraystäviämme

Tazillah Mandana Monir "Lumo"

Peltoluovin Lady "Leidi"

Itikkakorven Nastakehrääjä "Nata"

Cosette "Valo"

Peltoluovin Maine "Bella"

Lappstar Debi "Tarmo"