Koiramme /Our Dogs

Eirecogteil's Rosier Syrah

Leija

Leija on tasapainoinen, keskipehmeän luonteen omaava narttu, joka on helppo ja vaivaton niin kotona kuin reissussa ollessamme. Uusiin tilanteisiin tullessaan, se sopeutuu alkuihmetyksen jälkeen nopeasti ja tyynesti. Se on erittäin kiintynyt ihmisiinsä ja laumauskollinen, joten se säilyttää hyvin kontaktin meihin myös vapaana juostessaan, eikä ole toistaiseksi kadonnut kovin pitkisi ajoiksi omille poluilleen. Se on osoittanut metsästysviettinsä olevan kohdallaan niin luonnossa kuin kilpakentällä, mutta kolmas maastokisa toi Leijalle trauman kilpakumppanin napsaistessa haavan sen kylkeen, mitä puolipehmeä Leija ei hevin ole anteeksi antanut ja ei lähde enää juoksemaan moottorin äänen kuultuaan. Leijalla on myös se arvokas metsästysominaisuus, että se tuo saaliinsa omistajalleen ja pitää hyvin kontaktia ihmisiin.

Leija on rakenteeltaan vahvaluustoinen, mutta sopusuhtainen, pehmeälinjainen ja sulavaliikkeinen narttu, säkäkorkeudeltaan n. 61,5 cm. 


Leija is well balanced bitch with a medium soft temperament and very easy at home and to travel with. She adapts very quickly and quietly to new situations and places. Leija is extremely attached to her own people and pack, without having any separation anxiety. This quality can be seen also when running free - she never stays out of sight long and keeps a good contact. Leija has the desired hunting quality of bringing the prey to her people. 

Leija's conformation as well as bone structure is strong and balanced without being too heavy or big. She is 61,5cm tall and her colouring is liver grizzle.

Health

  • Leija´s haplotype is heterotsygot:
    DLA-Haplotype 1 DRB1-DQA1-DQB1 : 01501 00901 00101, DLA-Haplotype 2 DRB2-DQA2-DQB2 : 02001 00401 01303
  • Heart ultrasound scan ok 31.8.2015 and 5.1.2021
  • Official eye examination ok 7.9.2015


Valosalon Azazzabella Ameeria

Avela

Avela Kuopion näyttelyssä 2022. Kuvan ottanut Marika Leppänen. 

Health

  • NCL 8 (Neuronal ceroid lipofuscinosis) 24.2.2020
    Result N/N: Tulos osoittaa, ettei Avela kanna ko. geeniä, eikä voi näin ollen periyttää NCL-sairautta pennuilleen.
  • Official eye examination ok 27.3.2021
  • Heart ultrasound scan ok 22.5.2021 & 22.8.2022

Avela on Valosalon kennelin ensimmäisen salukipentueen hedelmä ja B-pentueen emä. Persian prinsessa ja tuleva kuningatar, on luonteeltaan nöyrä ja pehmeä salukityttö, joka jätettiin kasvamaan tänne kenneliin alfa-emonsa seuraksi ja alaisuuteen. Sillä on sosiaalinen perusvire, mikä näkyi myös pentuna sen tehtyä rohkeasti pentueestaan ensimmäisenä tuttavuutta perheemme muiden koirien kanssa, mutta kasvaessaan metsien keskellä maalaistyttönä, se suhtautuu valikoivasti ja epäröiden vieraisiin koiriin ja erityisesti muihin rotuihin vartioiden reviiriään tarkkana. Avela hyväksyykin etupiiriinsä oman lauman kaikenkarvaisten lisäksi yleensä vain oman rotunsa edustajat (ja useimmat whippetit). ja on myös hoitanut auliisti kaikki kenneliimme syntyvät bichon-vauvat yrittäen jopa imettää niitä. 

Avela on kaunislinjainen ja -liikkeinen salukityttö, n. 63 cm korkea, vahvaluustoinen, muttei raskas. Sen rakenne on meidän ja useimpien tuomareidenkin mielestä lähes täydellinen. Ei ihme, että hänen jalosukuisuutensa on suhtautunutkin kaikkiin tuomareihin suurella suopeudella ja ymmärryksellä. Näyttelypuolella Avela onkin menestynyt hyvin valioituen varsin nopeasti Suomen muotovalioksi 2-vuotiaana, mikä meille riittää kertomaan, että se on loistava ulkomuodoltaan ja käyttäytymiseltään rodunomainen. Osoituksena metsästysvietistä Avela häviää varsin nopeasti myös pupujen perään luonnossa liikkuessamme.


 Avela is very loving and social saluki girl from our A-litter and a mother to our B-litter. Besides all people, Avela also loves puppies and enjoys taking care of and nursing them, like she did with our last Bichon Frise-puppies. Avela accepts and enjoys the company of other salukis, but is very selective towards other breeds due to bad experiences from some neighbourhood dogs.

Like her mom Leija, Avela has a balanced body and quite strong bonestructure without being heavy. She is proportionate and moves effortlessly. She has done very well in dog shows and has achieved the title of Finnish Champion at the age of 2,5 years. Avela is 63cm tall.

Valosalon Belinka Beliila

Belinka

tulossa..

Valosalon Bambi Balleriina

Bambi

tulossa..

Valosalon Baba Balalaika

Lenni

tulossa..

Bichon Frisét

Earth Sprites Aurora Australis

Tuuti Tuhatkauno on persoonallinen bichon -tyttö, joka vaikuttaa ymmärtävän enemmän kuin oikeasti voisikaan... Se on omintakeinen ja itsenäinen yksilö, joka metsäretkillä innostuu toisinaan riistankin perään ja tietää hyvin, mitä sana "pupu" tarkoittaa. Sen olemusta leimaa syvä inhimillisyys ja viisaus - ainakin maman mielestä.

Valosalon Utulia

Päkä, pieni kotikaritsa on lemmikeistä lemmikein, aktiivinen ilopilleri, joka ei jätä ketään kylmäksi. Se on Tuuti-emon pentu, joka rakastaa kaikkia pyytettömästi suurella sydämellään ja kelpuuttaa kaikki kavereikseen.

Pilomina

Sonata, Somppuli, Sopuli, on Unikukka -emon nöyrä, vaatimaton ja kiltti jälkeläinen, kaupunkibichoni, joka saapuu säännöllisin välein synnyinkotiinsa meitä ilahduttamaan ja tankkaamaan laumahenkeä itseensä. 

Metsästäjämme englantilaiset kanakoirat 

Claypond's Bethra "Petranella" tai lyhyemmin "Petra" on kennelimme ikuinen ilopiiska, jonka häksäävä olemus tartuttaa hymyn ja huvittuneisuuden jähmeämpäänkin olentoon. Petra on yhtä aikaa hellä, voimakas ja mutkaton luonne, joka on metsästystilanteessa melko laajahakuinen, mutta samalla yhteistyökykyinen palaten aina metsästäjän luokse. Petralla on erittäin hyvä vainu ja se on hyvä linnunlöytäjä, mutta lintutilanteessa se voisi olla röyhkeämpi. 

Petranella jalostustietojärjestelmässä

Itikkakorven Kiviturkkisammal "Bibinur Blanka"

Bibinur on kennelimme viimeisin tulokas englantilaisten kanakoirien sarjassa. Bibinur on hienotunteinen, herkkä ja nöyrä koira. Se on loistava vainuinen hyvä linnunlöytäjä, seisonnaltaan varma, ei perään menevä, nopea ja erittäin yhteistyökykyinen  metsästäjän apuri.

 Bibinur jalostustietojärjestelmässä

Muistoissamme

Myös he olivat koiraystäviämme

Tazillah Mandana Monir "Lumo"
2004-2009

Peltoluovin Lady "Leidi"
2000-2010

Itikkakorven Nastakehrääjä "Nata"
2011-2021

Cosette "Valo"
2003-2013

Peltoluovin Maine "Bella"
2004-2014

Ibriz Elika "Musla"
2010-2022

Lappstar Debi "Tarmo"
2001-2011

Suovaaran Unikukka "Uni"
2008-2022