Valosalon B-pentue

27.10.2022

Grantulla Tarafa, "Taffe" s. 13.32018 (Serekh Raymonda & AU MVA Lamaan Kaerwyn)

B-pentueen isä, on komea Tazillahin kennelin Australian tuonti. Taffe on kaikkia rakastava hurmaava salukipoika, jonka valloittava, rauhallisen tyyni olemus sai meidät lumoihinsa heti ensi tapaamisella. Sen omistaja Satu Hyvärinen (kennel Tazillah) kuvaa Taffea näin:

"Taffe, meidän nautiskelija- prinssimme kaukaisilta mailta. Hän on ensimmäisistä yhteisistä hetkistämme lähtien (6 kk ikäisenä tuli Suomeen Australiasta) ollut sinut kaikkien tilanteiden kanssa. Hän ottaa rennosti ja ystävällisesti asiat ja ihmiset. Rakastaa kaikkia, nauttii juoksusta, nurmikolla loikoilusta, vesileikeistä, pallopeleistä, ihan kaikesta. Mutta rennolla asenteella. Ruoka on myös hyvää, tietenkin. Tätä miestä ei myöskään suihkutus haittaa, eikä talvella lumi ja jää. Kaikki otetaan innolla vastaan. Hän on humoristi ja veikistelijä. Varo vaan, hän vie sydämen." Tämän luonnehdinnan mekin voimme todistaa: Taffe on hurmuri, joka suhtautuu leppoisalla otteella , tasaisen varmaa luonnettaan osoittaen niin ihmisiin kuin muihin koiriin . Taffe on myös kunnostautunut juoksupuolella sertin arvoisesti. Tätä uraa jäämme mielenkiinnolla seuraamaan.

Taffe on ollut elämänsä ajan terve poika. Silmäpeilaus 10.5.2021 & 26.8.2022 - ok. Sydänultra 28.3.2021 & 26.8.2022 - ok. Kivekset 23.3.2019 - normaalit. NCL-geenitestin (Neuronaalinen seroidilipofuskinaasi) tulos N/NCL, mikä tarkoittaa, että Taffe on kantaja, mutta ei voi sairastuttaa pentuja, koska emä ei ole kantaja, joten ei siis huolta. NCL -tautiin sairastuu vain, jos molemmat vanhemmat ovat kantajia. Kasvattajalle tämä tarkoittaa sitä, ettei kahta NCL-geeniä kantavaa koiraa saa yhdistää keskenään.

Valosalon B-pentueeseen syntyi 27.10.2022 4 urosta ja 3 narttua väreinä black grizzle, deer grizzle, silver grizzle, tricolor ja fawn.

Yhdistelmän sukusiitosprosentti 0,20% (5 sukupolvea).

Our second salukipuppies were born 27.10.2022. We had 4 boys and 3 girls in the colors of black grizzle, deer grizzle, silver grizzle, tricolor and fawn.


Kuvat: kennel Tazillah


Valosalon Babylon

Nipsu

Nipsun omistaa Viivi Mure.

Valosalon Belinka Beliila

Belinka

Belinka jäi kenneliin ja asuu Viljan luona.

Valosalon Bambi Balleriina

Bambi

Bambi on sijoituksessa Linda Väisäsen luona.

Valosalon Balikuutar

Viola

Violan omistaa Ella Tuokko.

Valosalon Baletin Bardi

Laban

Labanin omistaa Emilia Viljamaa.

Valosalon Baltsaari

Sumu

Sumun omistaa Eveliina ja Paavali Haikonen.

Valosalon Baba Balalaika

Lenni

Lenni on sijoituksessa Marjo Winterin luona.