Suunnitteilla / Litter plan

 FI MVA Valosalon Azazzabella Ameeria & Grantulla Tarafa 

...pentuehaave, joka elää, kunnes sen aika tulee toteutua <3 !

Tämä yhdistelmä on tarkkaan harkittu unelma, missä toivomme säilyttävämme molempien koirien vahvuudet. Pentuesuunnitelma keväältä 2022 peruuntui, mutta toivomme saavamme pentueen alkuvuonna 2023. Yhdistelmän sukusiitosprosentti 0,20%

Yhdistelmä Suomen Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä 

Planned litter in The Saluki Breed Archive                                           

Tulevan pentueen emänä on A-pentueestamme meille kotiin jäänyt narttu, FI MVA Valosalon Azazzabella Ameeria eli Avela s. 29.3.2016 (Eirecogteil´s Rosier Syrah & Tazillah Husayn Ameer). 

Avela on ollut koko elämänsä kaikin puolin terve ja hyvinvoiva koira. Sillä ei ole milloinkaan ollut myöskään mitään allergioita, eikä iho- tai vatsaongelmia. Se on tutkittu myös terveeksi silmistään ja sydämestään. Virallinen silmäpeilaus on tehty kahdesti 22.2.2020 ja 27.3.2021 , molemmilla kerroilla terveeksi todettuna. Sydänultra  ja -kuuntelu 22.5.2021 - ok.  NCL-geenitesti (Neuronaalinen seroidilipofuskinaasi) , minkä tulos N/N - ok. NCL-geenitesti osoittaa, ettei Avela kanna ko. geeniä, eikä voi näin ollen periyttää NCL-sairautta pennuilleen. 

 Avela , Valosalon Azazzabella Ameeria, on kaunislinjainen ja -liikkeinen salukityttö Se on n. 63 cm korkea, vahvaluustoinen, muttei raskas narttu, jonka rakenne on meidän ja useimpien tuomareidenkin mielestä lähes täydellinen. Ei ihme, että hänen jalosukuisuutensa on suhtautunutkin kaikkiin tuomareihin suurella suopeudella ja ymmärryksellä ..Näyttelypuolella Avela onkin menestynyt hyvin valioituen varsin nopeasti Suomen muotovalioksi jo kaksi vuotiaana, mikä meille riittää kertomaan, että se on loistava ulkomuodoltaan ja käyttäytymiseltään rodunomainen. Osoituksena metsästysvietistä Avela häviää varsin nopeasti myös pupujen perään luonnossa liikkuessamme.

Avela on luonteeltaan nöyrä ja pehmeä salukityttö, joka jätettiin kasvamaan tänne kenneliin alfa-emonsa seuraksi ja alaisuuteen. Sillä on sosiaalinen perusvire sen tehtyä pentuna ensimmäisenä tuttavuutta perheemme muiden koirien kanssa.  Avelanlla on myös äidillinen luonne, mitä se on osoittanut myös yrittäessään oma-aloitteisesti toimia  sijaisäitinä bichon-pentueellemme koittaen imettää niitä. Avela suhtautuu kiinnostuneesti ihmisiin saatuaan rauhassa ensin vähän nuuskia, myös pikku-lapsiin ja saattaapa lipaista kielellään tai parhaassa tapauksessa yrittää hypätä  silittävän ihmisen rinnoille lähempään halaukseen.  Kasvaessaan metsien keskellä maalaistyttönä , se suhtautuu valikoivasti ja epäröiden muihin rotuihin  hyväksyen etupiiriinsä vain oman rotunsa edustajat (ja useimmat whippetit), mutta oman laumamme kaikenkarvaiset (englanninsetteri, bichon frisé, pointteri) kelpaavat kyllä.  

Tulevan pentueemme isä on komea Australian tuonti, Tazillah -kennelissä kasvava Grantulla Tarafa eli Taffe s. 13.32018 (Serekh Raymonda & AU MVA Lamaan Kaerwyn).

Taffe on ollut elämänsä ajan terve poika. Silmäpeilaus 10.5.2021 - ok. Sydänultra 28.3.2021 - ok. Kivekset 23.3.2019 - normaalit.

 Taffen omistaja Satu Hyvärinen kuvaa Taffea näin:

"Taffe, meidän nautiskelija- prinssimme kaukaisilta mailta. Hän on ensimmäisistä yhteisistä hetkistämme lähtien ( 6 kk ikäisenä tuli Suomeen Australiasta) ollut sinut kaikkien tilanteiden kanssa. Hän ottaa rennosti ja ystävällisesti asiat ja ihmiset. Rakastaa kaikkia, nauttii juoksusta, nurmikolla loikoilusta, vesileikeistä, pallopeleistä, ihan kaikesta. Mutta rennolla asenteella. Ruoka on myös hyvää, tietenkin. Tätä miestä ei myöskään suihkutus haittaa, eikä talvella lumi ja jää. Kaikki otetaan innolla vastaan. Hän on humoristi ja veikistelijä. Varo vaan, hän vie sydämen."