Valosalon Kennelissä arkielämä ei ole pelkkää puikkonokkaa ja pitkäkoipea: tasapainon vuoksi kennelissämme asustaakin lauma bichon friséitä sekä metsästäjämme uskollisina kavereina kaksi englanninsetteriä ja pointteri. 

 • Suovaaran Unikukka, "Uni"

  Unikukka, Unips, Piips, Piipukka, Nips...rakkaalla lapsella on monta nimeä. Uni on kaupunkipiips, joka inhoaa metsässä kulkemista, mutta koska se on kiltti ja tottelevainen, se yrittää pysyä myös siellä ihmistensä perässä, vaikka tassuihin pistelee ja kiljahduksia kuuluu...Ehkä se vain yrittää päästä kassiin tai syliin..Se kyllä osaa vedota meihin! Unikukka on ottanut koiraperheemme vanhimpana yksilönä kommentooran roolin; se pitää poliisin virkaa itselleen arvollisena eläkevirkana ja palauttaa isommankin reitiltään eksyneen koirakaverinsa kaidalle tielle.. Unikukka onkin itse erittäin uskollinen ja tottelevainen, eikä siksikään voi ymmärtää, jos joku poikkeaa ruodusta..

 • Valosalon Utulia "Päkä"

  Päkä Päivännouto on Tuuti-emon ainoaksi jääneestä pentueesta (U-pentue) kenneliimme jäänyt pikku-prinsessa, kiltti, iloinen ja sosiaalinen lemmikkimme,joka on hyvin oppivainen tyttö. Päkällä on valitettavasti alapurenta.

 • Earth Sprites Aurora Australis "Tuuti"

  Tuuti Tupsukainen ilmestyi iloksi elämäämme 2015 kesällä ja valloitti heti myös miesväkemme. Se on aktiivinen, iloinen, leikkisä ja erittäinen ihmisystävällinen bichon-tyttö, joka innostuu helposti kaikesta elämästä ympärillään ja haluaa tehdä tuttavuutta myös kaikkien koirakavereiden kanssa. Tuuti on myös omapäinen ja hyvin itsenäinen persoona. Se rakastaa toimintaa ja suhtautuu kaikkeen uuteen innosta puhkuen. Tuuti ei voi ymmärtää kahta asiaa: miksi metsästä pitää tulla pois, kun siellä on niin kivaa ja miksi ihmiset vain istuvat joskus koneiden äärellä, tekemättä mitään...

  Tuutin polvet 0/0 (2018 ja 2019). Silmissä todettiin valitettavasti lievä kaihi lokakuussa 2019.

 • Itikkakorven Nastakehrääjä "Nata","Puupponen"

  Nata on riistaintoinen kanakoira, joka työskentelee isännälleen ja on erinomainen linnun löytäjä. Se seisoo varmasti, eikä omaa ajotaipumusta. Se on luonteeltaan viisaasti varautunut, omapäinen ja koulutuksen kestävä narttu.

 • Calypond´s Bethra, "Petranella"

  Petranella on herkkä ja pehmeä, olematta yliherkkä. Se on ilmavainuinen, josta johtuen sen hakutyöskentely on yläpäistä. Se on todella nopea juoksija ja työssä ollessaan kontaktihakuinen ja varma seisoja ilman peräänmenotaipumusta. Tyypillinen musta "Mikki-Hiiri" -pointteri.

 • Itikkakorven Kiviturkkisammal "Bibinur Blanka"

  Bibinur Blanka on osoittanut jo pikku-pennusta lähtien kanakoiramaisia taipumuksiaan seisomalla linnunsulkia. Se on sisarpuolensa Natan tavoin itsepäinen, mutta samalla oppivainen ja älykäs koira. Bibinur ei myöskään säikähdä pienestä ja on toimintavalmis tilanteessa kuin tilanteessa.

Nata