* Valosalon kenneliin ei ole tulossa salukipentuja tällä hetkellä. We have no puppy plans for saluki in this situation.

 * Valosalon kennelin bichon frisé -pentuesuunnitelmat bichon frisén osalta peruuntuivat, kun Tuutilla (Earth Sprites Aurora Australis) todettiin silmissä lievä kaihi. / No puppy plans for bichon frisé . 

Valosalon kenelissä teemme jalostuspäätökset valikoiden ja harkitusti pyrkien noudattamaan Suomen salukikerho ry:n antamia jalostussuosituksia. Suunnitellessamme pentuetta, meille on ehdottoman tärkeää selvittää tulevan pentueen vanhempien taustat mahdollisimman tarkasti niin terveyden, ulkomuodon kuin rodunomaisen käyttäytymisen osalta. Tätä tukevat myös viralliset salukien terveystutkimukset sydänultraus ja silmäpeilaus sekä NCL -geenitesti

Suomen salukikerho ry:n jalostussuositukset:

https://www.saluki.fi/kasvatus/jalostussuositukset/

 

Suunnitellessasi salukin pentua elämääsi - tai toisin sanoen elämääsi salukin kanssa  - toivomme sinun harkitsevan asiaa mm. seuraavista näkökulmista:

-Oletko valmis jopa 15-vuoden yhteiseloon päivittäin huomiotasi tarvitsevan ja sinua pyyteettömästi rakastavan liikunnallisen eläimen kanssa?

-Onko sinulla innostusta päivittäiseen lenkkeilyyn ja mahdollisuutta järjestää vähintään kolme kertaa viikossa (mieluiten jopa vähän useammin) salukillesi tilaisuus juosta vapaana turvallisesti, vaikka itsestäsi tuntuisi liikkuminen juuri silloin vastenmieliseltä?

-Jaksatko kolme ensimmäistä vuotta kärsivällisesti siivota poissaollessasi kekseliäästi järjestettyä huusholliasi, paikata jyrsittyjä lattialistoja tai kiinnitellä irrotettuja pistorasioita tai mahdollisesti uhrata myös rahaa purtujen huonekalujen entisöintiin?

-Ymmärtäisitkö koiraasi, vaikka se ei jokaisessa tilanteessa pomppisikaan innosta muun rotuisia nähdessään vaan valikoisi seuransa nauttien erityisesti vain salukien seurasta varsin omanarvontuntoisena tai jopa välttelisi muunrotuisten kohtaamista jos se  ei sitten sattuisi olemaan supersosiaalinen hännänheiluttaja, jollaisia myös salukipopulaatio pitää sisällään ?

-Jaksatko suhtautua kiinnostuneena yhteiseloon eläimesi kanssa, vaikkei se välittäisi tuon taivaallista käskyistäsi tai  tekisi joka tapauksessa kuten itse katsoo viisaammaksi tai ainakin tottelisi vain hyvin pitkällä viiveellä? Sillä sinusta riippuu, katsooko salukisi sinut arvoisekseen...

Jos vastasit näihin myöntävästi empimättä, sinä voisit mahdollisesti sopia salukin omistajaksi 🤩