Vuodesta 2013 / since 2013

Uskomus siitä, että Valosalon mama on juuriltaan paimen, on luontaisesti ohjannut elämänkäänteet niin, että ympärillemme on muodostunut nelijalkaisten farmi täynnä kaikenkarvaista paimennettavaa. Meillä on pitäydytty kasvattamaan kuitenkin vain koiria ( ja niitäkin varsin valikoiden ) vaikka asustammekin maaseudun rauhassa. Valosalon mamalla on  elämänsä aikana ehtinyt kuitenkin olla kaikenlaista paimennettavaa ankoista kilpikonniin, kissoihin ja koiriin. Ensimmäinen koira oli viileäkatseinen sinisilmäinen siperianhusky Helios ja myöhemmin kuvaan astui harmaa, ujo whippetpoika Kalle, jotka kouluttivat mamasta koiraihmistä.. Myöhemmin perheemme kasvoi sekä ihmislapsilla että uusilla koiratuttavuuksilla, jolloin myös englantilaiset kanakoirat, pointterit ja englanninsetterit astuivat kuvaan.

Ensimmäinen bichon frisé, Cosette eli Valo tuli elämäämme v. 2003 ja kymmenen vuotta myöhemmin se antoi nimen kennelillemme. Bichon frisé Valo oli myös perheemme metsästäjän kennelnimelle, Suovaaraan kenneliin, v. 2006 syntyneen ensimmäisen ja toisen pentueen emä. Maman pitkään ihailema salukimaailma tuli meille läheisemmin tutuksi vuonna 2004 , kun lumoava salukityttö Lumo (Tazillah Mandana Monir) saapui perheeseemme.  Vuosien kuluessa myös ajatus omasta kennelistä, Valosalon kennelistä, alkoi orastaa. Muutaman bichon frisé -pentueen ja kolmen salukitytön jälkeen me, äiti ja tytär, perustimme Valosalon kennelin v.2013. Olemme vuosien aikana saaneet paljon ohjeita ja opastusta useilta hienoilta salukikasvattajilta, joista jokainen ansaitsee meille antamastaan pyytettömästä opastuksesta erityiskiitokset.  

Lumon kuoltua traagisesti auto-onnettomuudessa ja Muslan (Ibriz Elika), osoittauduttua varsin allergiseksi koiraksi, kennelimme kantanartuksi valikoitui lopulta v. 2012 syntynyt Eirecogteil´s Rosier Syrah  eli Leija. Leija synnytti keväällä 2016 kenneliimme ensimmäisen salukipentueen isänä Tazillah Husayn Ameer eli Hector.  Pentue osoittautui rodunomaiseksi ja terveeksi jättäen meille kipinän jatkaa kasvatustyötä. Haluammekin jalostaa tätä muinaista rotua uskollisena sen rotumääritelmälle, jonka mukaan saluki on liioittelematon ja kohtuullinen metsästyskoira, jonka tulee ilmentää " jaloutta ja sopusuhtaisuutta sekä nopeutta ja kestävyyttä yhdistyneenä voimaan ja aktiivisuuteen".  Bichon frisén kasvatuksen jäätyä taustalle, Valosalon kennelissä elää orastava toivo saada tulevaisuudessa kasvattaa lisää näitä uljaita itämaiden ihmeitä, salukeja, jos Jumala suo.

Valosalon Kennel, Kuopio

E-mail: Valosalon@gmail.com

Puh: 050-3597549 (Auri)

       050-4929759 (Vilja)

Mother "Leija" and child "Isra"